Pilav pişirmek için malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı margarin (Varsa tereyağ)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon (Marketlerde bakkallarda bulunur. Bildiğimiz tavuk suyu işte)
Pilavın hazırlanışı
Varsa teflon tencere kullanın. Margarini orta ateşte eritin ve yıkayıp suyunu süzmüş olduğunuz pirinçleri ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Bir yandan iki bardak sıcak suyu bir kaba boşaltın ve içine tavuk bulyonu atarak erimesini sağlayın. Sonra kavurduğumuz pirinçlerin üzerine içinde tavuk suyu erittiğimiz iki bardak suyu ekleyin. Tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte suyunu çektikten sonra, düşük ateşte pişirin. Pilavın üzeri göz göz olmaya başladığında biraz alarak pirinçlerin yumuşamış olmasını kontrol edin. Yumuşadığında altını kapatarak yemeden önce 5-10 dk dinlendirin yani bekleyin.
Pilav pişirmek için benim notum
Eğer tavuk haşlamışsanız evde tavuk suyunuz varsa tavuk bulyon kullanmayın onun yerine 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Tabi bu durumda 2 bardak olan sıcak suyumuzu 1 bardağa azaltmanız gerekir.
Eğer evinizde haşlanmış nohut varsa pirinçlere suyu eklediğiniz aşamada pişmiş nohutlarıda ekleyebilirsiniz. Ayrıca nohut haşlamak biraz uzun sürdüğü için haşlanmış nohutu buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Bu nohutlarla kısa zamanda nohut yemeği de yapabilirsiniz. Pilavlarda, çorbalarda çok kullanışlı oluyor.
“Aman kim taşıyacak onu” derseniz marketlerde haşlanmış nohut, fasulye, barbunya her şey var zaten.
Alpcim,
Pilav muhteşem gözüküyooo, tabiiki tadınada bakmak lazım…
Bir nevi pilav günü organize edilebilir:))